کورد، ایران و تاریخ

بازسازی تاریخ و هویت کورد در پرتو نقد عقل سیاسی مسلط ایرانی / تاریخی

کورد، ایران و تاریخ

بازسازی تاریخ و هویت کورد در پرتو نقد عقل سیاسی مسلط ایرانی / تاریخی

کورد، ایران و تاریخ

این وبلاگ به تعامل یا تقابل کورد و ایران و همچنین تقابل تاریخ با کورد - میترا خواهد پرداخت به این معنی که تاریخ با جوهر دین و فلسفه و عقل سیاسی ایران در ابتدا واکنشی در مقابل کنش سیاسی و فرهنگی کورد - میترا بود. تاریخ ایران و کرد چنان در هم تنیده شده اند که بررسی یکی بدون دیگری امکان پذیر نیست. در البته این تنیده شدن به معنی همگرایی و یا تعامل نیست بلکه از سنخ دیالکتیک است در عین تضاد امکان جدایی ان نیست اما دیالکتیک نیز نیست چون امکان ظهور سنتزی از این تقابل وجود ندارد این ارتباط از نوع ارتباط واقعیت یا امر نمادین با امر واقع است که در عین طرد امر واقع از سوی امر نمادین، بدون وجود ان امکانیتی نخواهد داشت. هویت کردی برای عقلانیت و تاریخ ایرانی چون امر واقعی بوده است که نظم نمادین ایرانی را با چالش مواجه کرده است در عین حال نظم نمادین ایرانی جز با نفی امر واقع کردی امکان تدوین و تثبیت نمی یافت.

صورت معقول و شورشیان نامعقول کورد.

hersh qaderi. #هێرش_قادری 🔹🔸🔷 @HQADERI 🔷🔸🔹 | دوشنبه, ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱، ۰۷:۳۹ ب.ظ

صورت معقول و شورشیان نامعقول کورد.

    تاکنون کوششی در جهت طرح نظری کورد چون یک ایده و نظریه و موضوعی مستقل صورت نگرفته است؛ تحقیقات مستشرقین و دیگریها به دلیل نیتمندی ناشی از رابطهی قدرت و دانش، از یک سو، کورد را به مسائل فولکلوریک و ادبی یا بحثهای زبانی و نژادی محدود کردهاند و از سوی دیگر، نه به عنوان هویت و مجموعهی فرهنگی و تمدنی مستقل، بلکه بخشی از دیگر کلان روایتها بررسی کردهاند. تحقیقات کوردها نیز در تقلیل طرح مسئلهی کورد، دست کمی از دیگریها ندارد یا در واقع، درونیتیافتن همان دیدگاه حاکم دیگریها و مستشرقان است که از یک سو، ژورنالیستها به متفکران قوم تبدیل شدهاند و از سوی دیگر، کوردشناسی به تاریخ ناتاریخ ایلات و عشایر و بحثهای زبانی و نژادی تقلیل یافتهاست یا اهل ادب بدون درکی از تحول تاریخی و مفاهیم سیاسی و فلسفی، مسئلهی کورد را به فولکلوریک تقلیل دادهاند. این نوشتار کوششی است در جهت صورت معقول بخشیدن به شورشیان نامعقول و خارج ساختن مسئلهی کورد از بحثهای زبانی و نژادی از یک سو، و بحثهای فولکلوریک و ادبی از سوی دیگر، که ژورنالیستها و اهل ادب، التفاتی به آن نمییابند. در واقع، در این نوشتار به پدیدارشناسی روح(بدنکامل) کورد در طول تاریخ  و دیالکتیک ذهنیت و عینیت پرداخته میشود. قصد دارم، صورتسمبلیک کورد که به فولکلوریک و هنر تجسمی تقلیل یافتهاست، را با زبان فلسفی و مفاهیم سیاسی آشتی دهم و صورت معقول و زبان فلسفه را، با زبان تصویر ههلپهرکی آشنا کنم تا کورد از حالت ابژینگی و متهم به حالت سوبژینگی و قاضی دست یابد.

https://archive.org/details/20220502_20220502_1510

 

https://independent.academia.edu/ZakariaQaderi

 

  • hersh qaderi. #هێرش_قادری 🔹🔸🔷 @HQADERI 🔷🔸🔹

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی